Vakbeurs Worksafe Namur goed verlopen

De tweede editie van de ééndagsvakbeurs Worksafe en het symposium van ARCoP vond op donderdag 8 oktober 2020 plaats in Namur expo. Organisator Easyfairs België is verheugd dat de 685 bezoekers en 200 congresdeelnemers in alle veiligheid live face-to-face gesprekken hebben kunnen voeren met de 70 ter plekke zijnde exposanten.

Eerste keer

Voor de meeste exposanten was het de eerste keer sinds maanden dat ze hun klanten live terugzagen. Dankzij de tijdsloten kwamen de bezoekers gespreid binnen, waardoor de exposant de nodige tijd kon maken om te luisteren naar de wensen van de bezoekers. Er was een gemiddelde van 42 bezoekerscontacten per exposant.

24 procent van de exposanten gaf een maximum tevredenheidscore van 10/10, 28 procent een 9/10 en 28 procent een 8/10. Deze scores bevestigen de toegevoegde waarde van live F2F business op vakbeurzen, zelfs in de Covid-19 periode. Ook de bezoekers gaven een gemiddelde tevredenheidsscore van 8,1/10.

Hygiëne & gezondheid op het werk

Het thema ‘Hygiëne & gezondheid op het werk’ trok 200 deelnemers naar het jaarlijks symposium van ARCoP dat ook dit jaar tijdens Worksafe georganiseerd werd. Hiervoor werd de 2.000 vierkante meter grote hal 2 van Namur Expo omgebouwd tot congreszaal zodat alle 200 deelnemers op veilige afstand van elkaar zaten. Wat betreft de catering werd deze groep ingedeeld in diverse tijdszones zodat iedereen de kans had om ofwel alleen of ofwel met een maximaal van vier personen aan een tafel te lunchen.

Veiligheid als prioriteit

De organisator heeft alle veiligheidsprotocols voor vakbeurzen, congressen en die van de horeca opgevolgd zodat de exposanten, bezoekers en alle eigen medewerkers in veilige omstandigheden verwelkomd konden worden. Naast de uitvoering van de officiële veiligheidsprotocols kregen Namur expo en Worksafe Namur ook het certificaat van het keuringsbureau SGS.

Dat zowel bezoekers als exposanten een hoge tevredenheidsscore geven aan hun bezoek, in combinatie met de vele live F2F interacties die veilig konden plaatsvinden, bewijst volgens Easyfairs dat de vakbeurzen in hun vaste infrastructuren goed en veilig georganiseerd kunnen worden. Worksafe Antwerpen zal plaatsvinden op 24 en 25 maart 2021.