Koelnmesse

Vanaf 30 mei weer vakbeurzen toegestaan in Noordrijn-Westfalen

In de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen kunnen vakbeurzen en congressen vanaf 30 mei weer worden gehouden waar concepten aanwezig zijn voor de bescherming van bezoekers, en met beperkingen wat betreft aantal bezoekers en deelnemers. Dat meldt Koelnmesse.

Koelnmesse CEO Gerald Böse toont zich verheugd: ‘Met onze alomvattende actieplannen die al ver zijn gevorderd, zijn we er zeker van dat aan deze voorwaarden zal worden voldaan voor de najaarsbeurzen in Keulen.  We zijn in continu overleg met de bevoegde autoriteiten binnen de deelstaat en de stad Keulen en zullen ons inspanning om snel te voldoen aan de wettelijke voorwaarden voor goedkeuring.’

Fundamenteel verschillend

Koelnmesse benadrukt nog eens dat beurzen fundamenteel verschillen van sportevenementen en openbare festivals omdat de focus ligt op professionele zakelijke contacten en wordt gedreven door economische aspecten.

Eerder deze week bepaalde de Duitse federale overheid na overleg met de deelstaten, dat beurzen niet meer in de categorie grote evenementen vallen en dat het aan de deelstaten is of en onder welke voorwaarden ze beurzen toestaan.