Beurzen

Veel beslissers op Horecava 2008

Horecava 2008, die van 7 tot en met 10 januari 2008 in Amsterdam RAI plaatsvond, is succesvol verlopen. Met name het selectieve bezoekersbeleid, dat vorig jaar is ingevoerd, heeft gezorgd voor tevreden reacties bij exposanten. Zo blijkt uit de registratie dat bijna driekwart van de Horecavabezoekers beslissingsbevoegd is als het gaat om aankopen en investeringen. Uit de eerste reacties blijkt ook dat bezoekers de opzet van trendwerelden voor verschillende horecasectoren waardeerden. Horecava 2008 trok 47.182 bezoekers uit horeca, catering en grootkeuken en liet een compleet beeld voor de horecabranche zien met 600 exposanten.

Horecava 2008, die van 7 tot en met 10 januari 2008 in Amsterdam RAI plaatsvond, is succesvol verlopen. Met name het selectieve bezoekersbeleid, dat vorig jaar is ingevoerd, heeft gezorgd voor tevreden reacties bij exposanten. Zo blijkt uit de registratie dat bijna driekwart van de Horecavabezoekers beslissingsbevoegd is als het gaat om aankopen en investeringen. Uit de eerste reacties blijkt ook dat bezoekers de opzet van trendwerelden voor verschillende horecasectoren waardeerden. Horecava 2008 trok 47.182 bezoekers uit horeca, catering en grootkeuken en liet een compleet beeld voor de horecabranche zien met 600 exposanten.

Trendwerelden goed ontvangen
Bijzonder dit jaar waren de vijf trendwerelden waardoor zowel restaurateurs, hoteliers, discotheken, seizoenshoreca en clubs hun eigen evenement op de beursvloer hadden. Zo bood trendwereld HOTEL onderdak aan bijeenkomsten van onder andere topvrouwen uit de hotelwereld en bracht MARKT naast debatten met koks een verfijnd aanbod van delicatessen naar de beursvloer. Uit de eerste reacties van bezoekers blijkt dat de trendwerelden een goede aanvulling vormen op het exposantenaanbod. Het inspireert om producten te zien in een real-life setting en bovendien nodigt het uit om met collega’s te discussiëren over het vak.

Tijdens de Horecava zijn weer het Nationaal Kampioenschap Horeca voor koken en gastvrijheid en de Lekkerste Wedstrijden gehouden. Bijzonder was het jubileum van het Lekkerste Broodje, waarbij uit 25 jaar winnaars het broodje Alex’ Keuze van Kleyweg Stadskoffiehuis tot het Aller-Lekkerste Broodje werd gekozen. Veel aandacht trok het Insecten Spektakel waar vele bezoekers zonder aarzeling hun eerste insectengerecht proefden.

MAQSfood wint Horecava Innovation Award
Uit 155 inzendingen koos een onafhankelijke jury het vernieuwende vleesconcept ‘MAQS 100% Puur’ tot winnaar van de Horecava Innovation Award 2008, de prijs voor de beste innovatie in de horecabranche. Het bedrijf heeft een bereidingswijze ontwikkeld om rood vlees en kip in de magnetron te verwarmen met een heel mals resultaat. Het bereiden van dit vlees is heel eenvoudig en kost nauwelijks tijd. De winnaar van de Horecava Innovation Award wordt gekozen uit de vier categoriewinnaars waarbij MASQfood ook winnaar is in de categorie Food & Beverage.

In de categorie Interior & Design wint de design wijnkoeler van La Fraicheur. Een prachtig en functioneel Nederlands ontwerp voor op tafel waarbij de gast bovendien het etiket blijft zien, zodat deze weet wat hij drinkt. De categorie Equipment kent de GreasePak van Vetafscheiders.nl als winnaar, een apparaat dat zonder stroom en water automatisch zorgt voor het vetvrij maken van afvoerleidingen in professionele keukens. Het voorkomt verstoppingen en stank. Bij Services gaat de hoogste eer naar het draadloze Kelner Oproepsysteem van Eijsink. Dit zorgt voor snellere en betere communicatie tussen bediening en gasten en tussen medewerkers (keuken – bediening) onderling en maakt gebruik van de nieuwste technologie.

Horecava 2009
De volgende Horecava vindt plaats van maandag 12 tot en met donderdag 15 januari 2009 in Amsterdam RAI.

Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief