Yorien de Ruijter nieuwe directeur ReMaTech

Yorien de Ruijter is de nieuwe directeur van Rematec, de internationale vakbeurs voor de revisiebranche waar specialisten uit de automotive en heavy duty industrieën samen komen. In de afgelopen 3 jaar was De Ruijter sales en exhibition manager van het vakevenement. De Ruijter volgt Niels Klarenbeek op.

De Ruijter was betrokken bij de organisatie van 4 Rematec-beurzen. Twee daarvan vonden in Amsterdam plaats, de overige in Las Vegas en in Guangzhou, waardoor zij een internationaal netwerk in de branche heeft opgebouwd. Zij heeft ambities met het merk Rematec: “Wij zijn altijd op zoek naar mogelijkheden om uit te breiden. Op dit moment doet Rematec onderzoek naar de expansie in de circulaire economie en in het bijzonder naar de sectoren Reuse en Repurpose.” De Ruijter is enthousiast om met een team van professionals – binnen de RAI en in de industrie – te werken aan de groei van de productportfolio.

Covid-19

De Ruijter legt uit hoe de huidige COVID-19 situatie haar eerste werkdagen als directeur beïnvloedt. “Het is een rare en moeilijke tijd om deze nieuwe baan te beginnen. Door COVID-19 hebben vele bedrijven het moeilijk. Er zijn minder auto’s op de weg en verkoopactiviteiten staan op een laag pitje. Economen waarschuwen voor een mondiale crisis, maar de vraag is of een crisis de revisiebranche negatief zal beïnvloeden. Tijdens de vorige crisis zag deze branche een inkomstenstijging door de vraag naar geldbesparende auto onderdelen. Dus ik moedig iedereen aan om sterk te blijven en te geloven in licht aan het eind van de tunnel.”

Online platform

Tijdens de crisis is Rematec steeds actief om als online platform de markt te ondersteunen met nieuws, verdieping en het mogelijk maken van (online) verbinding. “Hoewel de toekomst voor veel bedrijven onzeker is, is het zeker dat de remanufacturing industrie overleeft en Rematec de industrie blijft ondersteunen”, aldus De Ruijter. Het eerste aankomende evenement is het tweede Rematec Asia, met een focus op de binnenlandse Chinese remanufacturingmarkt. Het evenement wordt gehouden van 11 tot 13 oktober in Guangzhou in China.