Live Industry Dashboard

2024 wordt een balanceer-act voor de livecommunicatie-industrie

IBTM World Trends Report 2024

2024 zal voor de livecommunicatie-industrie op zoveel verschillende manieren een evenwichtsoefening zijn. Dat concludeert Alistair Turner, directeur van Eight PR & Marketing, in zijn World Trends Report 2024 dat hij samenstelde voor IBTM World. Hij presenteerde zijn rapport tijdens de openingsdag van de internationale vakbeurs in Barcelona, die plaatsvond van 28 tot en met 30 november.

Het verslag dat IBTM traditioneel jaarlijks laat samenstellen richt zich op enkele van de grootste macro-economische, politieke, ecologische en volgende generatie technologische problemen die van invloed zijn op de meeting industrie. Voor de vooruitblik naar 2024 zijn ruim 60 bronnen geraadpleegd.

Duurzaamheid en AI

Enerzijds is het zaak verantwoorde groei in evenwicht te brengen met een steeds groter wordende takenlijst van ethisch gedreven en milieukritische ambities die zorgen voor een meer robuuste en duurzame sector, stelt Turner..

Tegelijkertijd moet de industrie de balans vinden tussen de massale acceptatie van technologie, met name AI, en de noodzaak om betekenisvolle ervaringen aan de deelnemers te bieden.

En ze moet evenwicht vinden tussen de noodzaak om mensen bij elkaar te brengen, om ze gepersonaliseerde programma’s te bieden, die toch collectief waardering krijgen.

Generation Me

Buiten de vele thema's die dit jaar in het rapport worden behandeld, is er speciale aandacht voor ‘Generation Me’. Hier kijkt Turner naar hyperpersonalisatie, de belangrijke rol die AI hierin kan spelen, festivalisering, toegankelijkheid en problemen rond beveiliging van gegevens.

 

Het volledige World Trends Report 2024 kun je hier bekijken.

 

 


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief