Amsterdams college wijst Europaboulevard aan als voorkeurslocatie voor Erotisch Centrum

Artist impression Erotisch Centrum Amsterdam

Het Amsterdamse college van B en W vindt de Europaboulevard, buiten de ring A10, de meest geschikte locatie voor het nieuwe Erotisch Centrum. Dit voorstel wordt begin volgend jaar voorgelegd aan de gemeenteraad. RAI Amsterdam heeft zich eerder in het traject al tegenstander getoond van een Erotisch Centrum in de buurt van de internationale beurs- en congreslocatie.

De keuze voor deze locatie is mede gebaseerd op gesprekken met 13 commerciële marktpartijen die interesse hebben om het centrum te gaan ontwikkelen en exploiteren. Wat het college betreft zijn de twee andere locaties, de Docklandsplot op de NDSM-werf in Noord en De Groene Zoom bij de RAI, afgevallen.

Argumenten

Uit onderzoeken blijkt dat de locatie Europaboulevard van alle opties het meest kansrijk is en de minste nadelen heeft, stelt het college. Dit komt onder meer omdat de locatie in een woonwijk ligt, goed bereikbaar is met auto en openbaar vervoer en goed kan worden aangesloten bij andere evenementen en bezoekersstromen.

Erotisch centrum voorkeurslocatie Europaboulevard

De ramen van het Erotisch Centrum komen alleen aan de binnenkant van het gebouw. Alle bezoekers komen via een beveiligde ingang binnen en moeten voldoen aan de huisregels. Zo willen het college 'kijktoerisme' tegengaan en overlastgevende groepen weren.

De gemeente Amsterdam wil met het Erotisch Centrum de druk op het Red Light District verminderen. De ongeveer honderd sexwerkplekken in het centrum zijn ter compensatie van de sluiting van eenzelfde aantal werkplekken op de Wallen.

Vervolgtraject

Als een meerderheid van de gemeenteraad het voorstel van het college steunt, gaat het college de plannen verder uitwerken. Als die af zijn, komt er een participatietraject over de inpassing van het Erotisch Centrum. Belanghebbenden, zoals bewoners, sekswerkers en marktpartijen, kunnen dan reageren op de plannen. Het college denkt dat het zo'n 7 jaar zal duren om het Erotisch Centrum te realiseren.

 


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief