Beurzen

Beurzendivisie RELX laat sterke groei zien

Vision Expo - RELX

De omzet van de beurzendivisie van RELX is in 2023 met 30 procent gestegen. De operationele winst verdubbelde zelfs. Dit blijkt uit de jaarcijfers die de internationale beurs- en congresorganisator en aanbieder van digitale vakinformatie op 15 februari bekend heeft gemaakt.

De beurzentak werd hard geraakt door de coronacrisis, maar heeft zich inmiddels hersteld tot een niveau boven dat van voor de pandemie. Door kostenbesparingen die het bedrijf gedurende de pandemie doorvoerde steeg de winst nog aanzienlijker.

Ruim 1,1 miljard

De omzet van de divisie ‘Exhibitions’ bedroeg in 2023 ruim 1,1 miljard Britse pond (1,3 miljard euro), ten opzichte van 0,95 miljard in 2022. Dit betekende een toename van 17 procent, resulterend in 30 procent groei in onderliggend resultaat.

De winst van de beurzendivisie kwam uit op 319 miljoen Britse pond (373 miljoen euro), bijna een verdubbeling ten opzichte van 2022 toen de winst 162 miljoen bedroeg. 

Omzetverdeling

Van de evenementen was 92 procent face-to-face en 8 procent in een digitaal format. Geografisch is de spreiding groot, met 38 procent van de bijeenkomsten in Europa, 20 procent in Noord-Amerika en 42 procent in de rest van de wereld. 72 procent van de omzet werd opgebracht door exposanten en 28 procent door bezoekers van de evenementen.

Totale opzetgroei

De totale omzet van RELX bedroeg in 2023 ruim 9,1 miljard Britse pond (10,7 miljard euro). De onderliggende omzetgroei kwam uit op +8 procent. De van wisselkoersen en overnamen geschoonde operationele winst bedroeg 3 miljard Britse pond, 13 procent meer dan het jaar daarvoor.

 

 


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief