Live Industry Dashboard

Bijna 50 procent Amerikaanse meetingplanners ontevreden over de kosten

2024 State of the Meetings Industry report

De hogere prijs voor het boeken van congres- en vergaderzalen is een doorn in het oog van 47 procent van de Amerikaanse meetingplanners, zo blijkt uit onderzoek van Knowland en ConferenceDirect. Met name de stijging van de F&B en AV -prijzen tot 50 procent vormt een probleem.

In het 2024 State of the Meetings Industry Report valt te lezen dat stijgende kosten in combinatie met minder ervaren hotelpersoneel resulteren in kleinere evenementen, een overstap goedkopere bestemmingen en locaties en besparing op het creëren van een beleving. Overigens verwacht 42 procent van de geënquêteerde planners dat ze dit jaar meer bijeenkomsten zullen organiseren dan in 2023 en 48 procent verwacht hetzelfde aantal meetings te boeken.

AI en duurzaamheid

AI en duurzaamheid staan op de radar maar beïnvloeden de strategie niet. Amerikaanse planners zien kansen voor AI in mobiele apps en virtuele assistenten, maar verwachten voorlopig geen applicaties die hun werk compleet doen veranderen. En hoewel duurzaamheid top-of-mind is, komt het niet terug in de KPI’s van de Amerikaanse meetingplanners.

Reactiesnelheid fors verbeterd

De snelheid waarmee hotels reageren is fors verbeterd ten opzichte van vorig jaar, maar de hoeveelheid en kwaliteit van het personeel blijft een nadelige invloed hebben op de bijeenkomsten. Onervarenheid zorgt ervoor dat het contractproces traag verloopt. Planners wijzen erop dat het gebrek aan kennis van zowel verkoop- als operationeel personeel ervoor zorgt dat ze zelf meer werk moeten doen.

Je kunt – na registratie – hier de Meeting Planner Survey: 2024 State of the Meetings downloaden.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief