Live Industry Dashboard, Congressen

Bleisure en well-being belangrijker bij meetings en congressen

Cover rapport Portrait of European Meetings and Convention Travel

Onder Europese deelnemers aan zakelijke meetings, vakbeurzen en congressen verwacht 60 procent het enigszins tot zeer waarschijnlijk dat ze in de komende twee jaar een zakenreis gaan verlengen voor vrijetijdsdoeleinden. Dat blijkt uit onderzoek van MMGY Global onder 1.600 deelnemers en 193 meeting planners in samenwerking met meetingvakbeurs IMEX en diverse nationale congresbureaus.

In 2022 werd dit onderzoek ook uitgevoerd en toen lag het percentage op 54 procent. Het fenomeen ‘bleisure‘ (business + leisure) zit dus in de lift, concludeert het NBTC in haar samenvatting van het rapport. Tweederde van de ondervraagden geeft aan dat ze hun partner zouden meevragen. Verder is bij jongere leeftijdsgroepen (18-44 jaar) de kans dat ze voor ‘bleisure‘ kiezen aanmerkelijk groter dan bij 45-plussers.

Welzijns-opties

Volgens 57 procent van de ondervraagde meeting planners is er ook een toenemende belangstelling voor well-being opties bij meetings en congressen. Van de deelnemers zegt 42 procent dat welzijns- en ‘time-out’-opties een impact hebben op hun uiteindelijke beslissing om een vergadering of evenement bij te wonen.

De well-being opties die het meest worden genoemd, zijn mogelijkheden om te bewegen/sporten, streekproducten en stilteruimtes. Bij recreatieve activiteiten worden onder meer yoga, spabehandelingen en wandelen genoemd.

Volledige rapport

Het volledige rapport 2023 Portrait of European Meeting and Convention Travel “Wave III” is te bestellen op de website van MMGY Travel Intelligence.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief