Festivals

Britse Live Nation tekent overeenkomst voor betere toegankelijkheid evenementen

Publiek op festival

De Britse eventorganisatoren Live Nation en Festival Republic hebben een juridisch bindende overeenkomst getekend met de Equality and Human Rights Commission (EHRC) om de toegankelijkheid op festivals en evenementen te verbeteren. Aanleiding is de slechte toegankelijkheid voor (lichamelijk) gehandicapte bezoekers tijdens twee festivals.  

De EHRC ontving veel klachten over slechte toegankelijkheid voor gehandicapte bezoekers tijdens het Wireless Festival in juli 2022. En het Download Festival in juni dit jaar. Zij konden het podium nauwelijks zien en spraken ook van slechte faciliteiten.

Nieuwe handleiding

Live Nation heeft de EHRC in de overeenkomst onder andere toegezegd een onderzoek in te stellen naar de problemen bij de twee festivals. Daarnaast moet er een nieuwe handleiding komen om de toegankelijkheid van alle bestaande en nieuwe festivallocaties te beoordelen en te bevorderen. Ook komt er een organisatiebrede training om bewustzijn te creëren rond gehandicapte bezoekers.

HandicapNL

In Nederland maakt HandicapNL zich sterk om festivals toegankelijk te maken voor iedereen. Ook hier kan het aantal voorzieningen voor gehandicapten omhoog en moet het voor hen makkelijker worden een evenement te bezoeken en beleven.

Daarvoor ontwikkelt HandicapNL nu samen met een reclamebureau een campagne die begin volgend jaar live moet gaan. Presentator Eva Eikhout wordt het gezicht van deze campagne. Zij zit zelf vanwege een lichamelijke beperking in een rolstoel. 


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief