Sportevenementen

Britse partijen lanceren Athletic Ventures voor commerciële exploitatie grote atletiekevenementen

Athletic-Ventures

The Great Run Company (GRC), London Marathon Events (LME) en UK Athletics (UKA) werken samen aan een innovatief model voor het organiseren van grote evenementen rond atletiek in het Verenigd Koninkrijk. Ze creëren een joint venture onder de naam Athletic Ventures.

De drie partners willen volgens Access All Areas de groei van atletiekwedstrijden in het Verenigd Koninkrijk transformeren. Voor het eerst moeten commerciële organisaties grote atletiekevenementen gaan financieren. Tot nu toe komt het geld vanuit de publieke sector.

Europese Kampioenschappen

De partijen zijn ervan overtuigd dat dit het model van de toekomst is voor grote evenementen, zoals de Europese Kampioenschappen in Birmingham in 2026. Athletic Ventures wil dat EK organiseren en daarnaast staat de jaarlijkse editie van de Diamond League in Groot-Brittannië op het lijstje.

De joint venture leidt ook het potentiële biedproces voor de wereldkampioenschappen Atletiek die in 2029 terug moeten keren naar het Verenigd Koninkrijk.

Nieuwe commerciële partijen

Het nieuwe bedrijf neemt ook de zoektocht naar nieuwe commerciële partners voor atletiek in het Verenigd Koninkrijk op zich.

GRC organiseert nu The Great North Run en een jaarlijks programma van hardloop- en zwemevents in open water. LME is verantwoordelijk voor de London Marathon en RideLondon, samen met een reeks hardloopevenementen en Swim Serpentine. 


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief