Festivals

Burgemeester verbiedt bouw Las Vegas Sphere in Londen

Impressie The Sphere London

De Londense burgemeester Sadiq Khan heeft plannen om een eigen versie van de Las Vegas Sphere in Londen te bouwen afgewezen. Er zijn te veel bezwaren tegen de bouw van het immense bolvormige eventgebouw.

De Londense Sphere zou aan de rand van het Olympisch Park in Stratford moeten komen. Burgemeester Kahn blokkeert nu de bouw ervan op drie belangrijke gronden: de impact van de lichtvervuiling op de inwoners van Stratford, de kosten van het energieverbruik en de gevolgen voor erfgoed in het gebied. 

Definitieve beslissing

Voorstanders van het project beweren dat de Sphere de economie van de stad met 2,5 miljard pond zal versterken, lokale bedrijven 50 miljoen pond per jaar extra oplevert en 1.200 banen creëert.

De afwijzing door de burgemeester van Londen betekent niet het einde voor de Sphere, want de Britse regering moet nog een definitieve beslissing nemen. Ook heeft de burgemeester van Tees Valley in Noord-Oost Engeland laten weten dat de Sphere daar welkom is.

Meerdere steden

De organisatie achter de Las Vegas Sphere zei vorig jaar dat ze plannen heeft om het imposante concertgebouw op meerdere internationale locaties te bouwen. Behalve Londen werd nog geen andere stad genoemd.

De London Sphere zou bijna honderd meter hoog en 120 meter breed worden en volledig bedekt met ledpanelen, identiek aan de Las Vegas Sphere. Dat gebouw is iets groter en heeft aan de buitenzijde 54.000 vierkante meter aan led-schermen. De Sphere werd in de Amerikaanse stad op 29 september geopend en heeft in totaal 2,3 miljard dollar gekost. De band U2 trad er op in het openingsweekend.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief