Festivals

Climate Aid op komst in 2025: wereldwijd benefietconcert met topartiesten

Climate Aid Concert

Een nieuw grootschalig benefietconcert met de naam Climate Aid staat gepland voor januari volgend jaar in stadions in Londen en Los Angeles. Meer dan dertig grote artiesten staan op het podium van het spektakel dat miljoenen moet opbrengen om klimaatverandering tegen te gaan.

Justin Bieber, Katy Perry, Robbie Williams, U2, Bruce Springsteen, Ed Sheeran, The Weeknd, Billie Eilish, Imagine Dragons en Rita Ora zouden naar verluidt al getekend hebben voor Climate Aid, zo melden Britse media. De organisatoren willen daarmee Live Aid naar de kroon steken. Het is in 2025 veertig jaar geleden dat de iconische concerten werden gegeven. De opbrengst ging toen naar Ethiopië, waar hongersnood heerste.

Island Records

De opbrengst van de concerten gaat naar de nieuwe liefdadigheidsinstelling Climate Aid die zich richt op het financieren van grootschalige initiatieven voor emissiereductie. 

Island Records, het label waar de band U2 onder contract staat, en voormalig BBC Radio directeur Paul Robinson zijn de initiatiefnemers van het spektakel. Het evenement moet wereldwijd te zien zijn en wordt geproduceerd door Lee Connolly, creatief directeur van ITV. Hij verzorgde onder meer het live verslag van het platina jubileum van de Britse koningin Elizabeth in 2022. Vanuit welke stadions de concerten komen, is nog niet bekendgemaakt, maar hoogstwaarschijnlijk in ieder geval Wembley in Londen.

Het plan is om vanaf volgend jaar het grootschalige evenement om de twee jaar te organiseren. 


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief