Expovisie

De gamesbeurs E3 verdwijnt definitief van het toneel

Gamesbeurs E3 definitief geannuleerd

De gamesbeurs E3 (Electronic Entertainment Expo) is nu definitief passé, zo bevestigt organisator Entertainment Software Association (ESA). De editie van 2023 werd al afgeblazen door de beperkte interesse vanuit de gamesindustrie. De beurs werd voor het laatst virtueel gehouden in 2021 en fysiek in 2019.

“Na meer dan twintig jaar als centrale showcase voor de videogame-industrie te hebben gediend, heeft ESA besloten de E3 te beëindigen”, zegt de vereniging in een verklaring.” ESA blijft gefocust op het pleiten voor bedrijven die lid zijn van ESA en de beroepsbevolking in de sector, die elke dag een positieve culturele en economische impact hebben.”

ESA-president en CEO Stanley Pierre-Louis vertelt aan de Washington Post, dat hoewel de laatste jaren ook consumenten werden uitgenodigd, het toch vooral ging om een vakbeurs voor de industrie zelf. De game producenten hebben nu andere kanalen waarmee ze toegang krijgen tot hun zakelijke relaties, waaronder hun eigen individuele showcases.

Digitale showcases

De E3 begon zijn beursleven in Los Angeles in 1995, net na de lancering van de PlayStation, en onthulde vervolgens op de beursvloer de Xbox 360, PlayStation 3 en een prototype van de Nintendo Wii in de hoogtijdagen van de jaren negentig. Toen kwamen er 70.000 bezoekers op de beurs af. 

De grote spelers begonnen geleidelijk aan hun nieuwe games op hun eigen evenementen te lanceren, waardoor de E3 minder relevant werd. De verwachting is nu dat bedrijven als Microsoft, Nintendo en Sony de komende zomer waarschijnlijk hun eigen aparte digitale showcases houden. Daarnaast is er het Summer Games Fest, een grote digitale showcase van aankomende games die in juni 2024 haar vijfde editie zal beleven.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief