Beurzen, Company events

Disney onthult nieuwe VR-ervaring met 'HoloTile' vloertechnologie

Lanny Smoot op de Holotile vloer

Walt Disney Imagineering introduceert de 'HoloTile'. Deze vloer bestaat uit kleine cirkelvormige elementen die zich aanpassen en draaien als mensen erop lopen. Disney noemt het ‘de eerste omnidirectionele, modulaire, uitbreidbare loopbandvloer voor meerdere personen ter wereld’.

De HoloTile past zich automatisch aan de bewegingen van mensen aan. De VR-ervaring maakt het mogelijk om in elke richting te bewegen en nooit tegen elkaar aan te botsen of van het oppervlak af te lopen.

Navigeren door VR-ruimte

De technologie kan worden gebruikt om door virtual reality-ruimtes te navigeren en biedt gebruikers een ervaring die met de huidige VR-technologie nog niet mogelijk. Daarnaast is de HoloTile-vloer bijvoorbeeld inzetbaar als een theaterpodium. Artiesten zouden op nieuwe manieren kunnen bewegen en dansen.

Lanny Smoot, een wetenschapper en lid van de afdeling onderzoek en ontwikkeling (R&D) van Walt Disney Imagineering, introduceerde de vloer in een video. Smoot is als tweede persoon toegetreden tot de National Inventors Hall of Fame. De eerste was Walt Disney zelf.

In de video legt Smoot uit: "Geweldig hieraan is dat er meerdere mensen op kunnen zitten die allemaal onafhankelijk van elkaar kunnen lopen. Ze kunnen in virtual reality lopen en zoveel meer."

 


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief