Beurzen

Easyfairs behaalt omzetstijging van 19 procent

Bezoekers op trap naar beurshal

De omzet van beursorganisatie Easyfairs over boekjaar 2022-23 is uitgekomen op 193,8 miljoen euro, een stijging van 19 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. De REBITDA bereikte 35,6 miljoen euro, een stijging van 25 procent ten opzichte van 2021-22.

“We hebben de storm van Covid ruimschoots doorstaan”, constateert CFO Marc Hellemans. “We zijn er sterker dan ooit uitgekomen. We hebben meer dan 15 procent organische groei bereikt door een mix van volumeherstel en lanceringen. In maart hebben we alle bankschulden volledig geherfinancierd tot eind 2027, waardoor onze liquiditeitspositie is versterkt met pre-Covid-voorwaarden. We zijn daardoor in een uitstekende positie om nieuwe en toekomstige activiteiten te ontwikkelen.”

Post-Covid winnaar

CEO van Easyfairs Group, Anne Lafère: “Easyfairs is een duidelijke post-Covid-winnaar binnen de sector, gebaseerd op de steilheid van het herstel, niet alleen in financiële resultaten, maar ook in het aantal exposanten en bezoekers en klanttevredenheid.”

De resultaten zorgen ervoor dat Easyfairs nu stijgt naar de nummer 11 positie in de Stax Top 20-ranglijst van internationale beursorganisatoren.

“Onze resultaten werden mede versterkt door een omzetaandeel van 9 procent die werd gegenereerd door evenementen die de afgelopen twee jaar werden gelanceerd”, stelt Matt Benyon, die de verantwoordelijkheden van CEO deelt met Lafère: “We hebben ook met succes ons portfolio van beurzen uitgebreid met Coiltech, Kuteno en KPA.”

Routekaart kunstmatige intelligentie

Easyfairs haakt ook aan bij de ontwikkelingen rondom AI, merkt Lafère op: “De opkomst van kunstmatige intelligentie transformeert onze eigen industrie, evenals de sectoren en professionele gemeenschappen waarin we opereren. We werken momenteel aan onze AI-waardecreatie-roadmap. Het heeft een groot potentieel om enerzijds de efficiëntie en werktevredenheid van onze talenten te vergroten, en anderzijds om de ervaring van alle deelnemers aan onze evenementen en locaties. Wij zijn ervan overtuigd dat AI de bestaande inkomsten verder zal vergroten en geheel nieuwe inkomstenstromen zal genereren.”

Duurzaamheidsmaatregelen

Easyfairs rapporteert ook over de vooruitgang die de beursorganisatie boekt op het gebied van duurzaamheid. Het doel is om de CO2-uitstoot tegen 2030 te halveren en tegen 2050 volledig CO2-neutraal te worden, door maatregelen op het gebied van energie, reizen en accommodatie, logistiek, productie en afval, en voedselverspilling.

Voeden talentenpool

Benyon en Lafère onderstrepen het belang van het verwerven, ontwikkelen en behouden van talent voor het voortdurende succes van Easyfairs. “In ons laatste boekjaar hebben we de UFI HR Award gewonnen voor innovatieve wervings- en retentiestrategieën en hebben we Great Place to Work-labels toegevoegd voor Zwitserland en Duitsland. Onze hoge eNPS-score toont de betrokkenheid van onze 800 talenten in heel Europa”, aldus Benyon

 

 


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief