Beurzen

ECA en IFES gaan partnership aan voor wereldwijde samenwerking

Tommy Goodwin en Uta Goretzky

Exhibitions & Conferences Alliance (ECA) en International Federation of Exhibition and Event Services (IFES) zijn een partnership aangegaan dat zich richt op wereldwijde samenwerking en kennisuitwisseling.

ECA is een samenwerkingsverband van internationale verenigingen die organisatoren en leveranciers vertegenwoordigen. Het collectief is in de Verenigde Staten tijdens de Covid-pandemie opgericht om gezamenlijk het belang van de sector onder de aandacht te brengen van overheden. IFES is de wereldwijde vakorganisatie van leveranciers in de beurzenindustrie.

Binnen de context van de overeenkomst kijken beide organisaties naar samenwerking op het gebied van onderwijsinspanningen, thema- en beleidsforums en ondersteuning van belangenbehartiging.

Krachtige stem

‘ECA begrijpt hoe beurzen niet alleen de zakelijke evenementensector beïnvloeden, maar ook communities en de wereldeconomie’, zegt IFES-voorzitter Phillipe Beille. ‘Samen zullen we het bewustzijn van de beurs- en evenementenbranche vergroten via één krachtige stem.'

IFES heeft al langer een samenwerking met de European Exhibition Industry Alliance (EEIA). Uta Goretzky, uitvoerend directeur van IFES: 'We weten hoe vruchtbaar de samenwerking met EEIA is, waarbij alle Europese beursorganisaties op één lijn staan. We kijken ernaar uit om samen te werken op het gebied van belangenbehartiging en praktische kwesties met ECA op de Amerikaanse markt.’

Vele uitdagingen

ECA vice-voorzitter Tommy Goodwin ziet vele uitdagingen die vragen om internationale samenwerking. ‘Van het bevorderen van duurzaamheid en het aantrekken van onze nieuwe generatie arbeidskrachten tot het benutten van nieuwe technologie en het naadlooser maken van de internationale handel: de uitdagingen waarmee de sector voor zakelijke evenementen wordt geconfronteerd, zijn mondiaal van aard en zullen mondiale oplossingen vereisen’.

 


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief