Company events

Efteling krijgt in 2024 nieuw ‘griezelgebied’, Grand Hotel opent jaar later

Efteling - schets nieuwe grand hotel

De Efteling vernieuwt in 2024 met in het najaar de opening van de nieuwe attractie Danse Macabre. De opening van een Grand Hotel is verschoven naar 2025.

De nieuwe attractie Danse Macabre is de opvolger van het oude Spookslot dat medio 2022 dicht ging. Er keren elementen terug uit de oude attractie. De Efteling meldde op sociale media dat bezoekers in het najaar het nieuwe ‘griezelgebied’ kunnen bewonderen. Naast een nieuwe attractie bestaat het 17.000 vierkante meter grote themagebied uit horeca, een souvenirwinkel en bijpassend entertainment.

“Het Spookslot-verleden kan je straks terugvinden in Danse Macabre. Zo keren er verschillende voorwerpen uit het Spookslot terug en gaat er een gigantisch orkest de 150 jaar oude muziek nieuw leven inblazen”, meldt de Efteling.

De precieze datum van opening is nog niet bekendgemaakt.

Opening hotel vertraagd

De Efteling wordt ook uitgebreid met een Grand Hotel naast de hoofdentree, zoals eerder al werd aangekondigd. Maar de bouw heeft vertraging opgelopen, zegt Nicole Scheffers, Directeur Park & Resorts op de site van de Efteling: “Tot eind september verliep alles volgens planning. Helaas werd toen duidelijk dat een van de leveranciers van het Efteling Grand Hotel failliet is verklaard. Deze leverancier werkte op locatie onder andere aan de gevel van het nieuwe hotel. Gelukkig is deze firma inmiddels overgenomen en zijn de voorbereidende bouwwerkzaamheden voor het Efteling Grand Hotel voortgezet.”

Het nieuwe hotel komt op de plek waar eerst het Spookslot stond en moet 143 kamers, zeven verdiepingen, twee restaurants en een spa krijgen. Daarmee kunnen bezoekers voor het eerst overnachten ín het attractiepark. 


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief