Beurzen

Emeca dertigste financiële bijdrager aan Net Zero Carbon Events

Net Zero Carbon Events

De European Major Exhibition Centres Association (Emeca) heeft zich als dertigste financieringspartner aangesloten bij het Net Zero Carbon Event-initiatief. Het NZCE is het wereldwijde initiatief van de sector om klimaatverandering aan te pakken en werd in 2021 gelanceerd op de Cop26-conferentie in Glasgow.

Organisaties variërend van congresbureaus, locaties en leveranciers van evenementendiensten tot organisatoren van evenementen en branche- en vakverenigingen dragen bij op een van de vier niveaus: platina, goud, zilver en groen.

Roadmap en best practices

Barbara Weizsäcker, secretaris-generaal van Emeca, over de Gold Level-financiering van NZCE: ‘Wij zijn van mening dat wij als vereniging van de grootste podia van Europa een bijzondere verantwoordelijkheid hebben op dit gebied. Het NZCE-initiatief is zeer waardevol voor ons, niet alleen vanwege de uitstekende bronnen zoals de Roadmap en richtlijnen voor meten en rapporteren, maar ook voor het verzamelen en helpen delen van advies en best practices met alle spelers in onze branche die programma’s implementeren om Net Zero te bereiken.’

Congressponsor

Het Institute of Electrical & Electronics Engineers (IEEE) levert sinds kort ook een financiële bijdrage op Gold-niveau. Head of Global Meetings Marie Hunter: ‘IEEE sponsort meer dan tweeduizend conferenties per jaar en we erkennen dat we met deze grote wereldwijde voetafdruk een belangrijke rol kunnen spelen bij het beïnvloeden van de overgang naar een duurzame toekomst. Wij geloven dat Net Zero Carbon Events kan een impactvol initiatief zijn om onze gemeenschappelijke doelen voor de evenementensector te ondersteunen.’

Net Zero Carbon Event Roadmap

Na de lancering van de Net Zero Carbon Events Pledge op Cop26, werd de Net Zero Carbon Event Roadmap in november 2022 op Cop27 gepubliceerd als een praktisch hulpmiddel. Het is beschikbaar als een volledig rapport met uitgebreide informatie over hoe actie moet worden ondernomen om Net Zero te bereiken, en als samenvatting.

Cop28 in december 2023

Er zijn acht werkstromen geïdentificeerd om de prioriteiten van de routekaart te realiseren (meting, rapportage, CO2-compensatie, locatie-energie, slimme productie en afvalbeheer, voedsel en voedselverspilling, logistiek, reizen en accommodatie. Diverse groepen werken momenteel aan het opstellen van rapporten met aanbevelingen voor elke werkstroom voorafgaand aan Cop28 in december 2023.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief