Sportevenementen

Freemans Event Partners introduceert CO2-label op menu’s tijdens sportevenementen

Wembley stadion

Freemans Event Partners is in het Verenigd Koninkrijk een samenwerking aangegaan met duurzaamheidsexpert Klimato om voortaan informatie over CO2-uitstoot te vermelden op menu's op locaties als Wembley Stadium, Lord's Cricket Ground en Twickenham Stadium.

Klimato

De tool van Klimato kan de CO2-uitstoot berekenen van elk menuonderdeel dat de eventorganisator aanbiedt. De CO2-impact van voedsel wordt gemeten in CO2eq, een standaardeenheid voor het meten van broeikasgasemissies.

De evenementen die de CO2-etikettering gaan gebruiken zijn onder andere het Six Nations rugbytoernooi, de FA Cup voetbalfinale en de Cheltenham Gold Cup.

Aanpassen recepten

Freemans gaat zelf menu's volledig herzien om bestaande recepten die hoog scoren op de CO2-schaal aan te passen. Bijvoorbeeld door bepaalde ingrediënten of bereidingsmethoden te vervangen door duurzamere alternatieven.

Volgens COO Simon Hanna van Freemans zijn steeds meer consumenten geïnteresseerd in het maken van duurzame keuzes op het gebied van eten en drinken. ‘Onze samenwerking met Klimato moet het voor consumenten net zo makkelijk maken om tijdens grote evenementen een bewuste keuze te maken als wanneer ze thuis zijn.'


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief