Beurzen

Honda creëert een volledig mobiele Extended Reality-ervaring

Extended reality (XR)

Honda zal op SXSW 2024 het wereldwijde debuut maken van een unieke Extended Reality1 (XR)-ervaring, waarbij mobiliteit wordt gecombineerd met virtual reality (VR)-avonturen. De geheel nieuwe Honda XR Mobility Experience integreert digitale omgevingen met de echte ervaring van het rijden op de Honda UNI-ONE, een handsfree persoonlijk mobiliteitsapparaat.

SXSW-deelnemers kunnen zich de geheel nieuwe onderdompelen Honda XR Mobility Experience op stand #729 van het bedrijf, gelegen in de SXSW Creative Industries Expo in het Austin Convention Center, van 10 tot 13 maart 2024. Bekijk hier een demonstratie van de Honda XR Mobiliteitservaring.

“Met de Honda XR Mobility Experience breiden we het plezier en de vrijheid van persoonlijke mobiliteit uit naar entertainmenttoepassingen”, zegt Hirokazu Hara, vice-president New Business Development, American Honda Motor Co., Inc. “Door de unieke, fysieke ervaring te combineren Door op de Honda UNI-ONE te rijden met zeer meeslepend digitaal entertainment, creëert Honda een gloednieuwe multimodale ervaring die uitgebreide reality-technologieën naar een hoger niveau tilt.”

Geavanceerde zelfbalancerende technologie

SXSW 2024 markeert het Amerikaanse debuut van de Honda UNI-ONE, een handsfree persoonlijk mobiliteitsapparaat dat beschikt over geavanceerde zelfbalancerende technologie en sensoren waarmee de gebruiker in elke richting kan bewegen op basis van houdingsbewegingen.

UNI-ONE beschikt over een stoel die omhoog en omlaag kan worden gezet, waardoor mobiliteit fijner wordt bij interactie met mensen op dezelfde ooghoogte. In de “hoge positie” bevindt de gebruiker zich dichter op ooghoogte van iemand die staat en kan hij in alle richtingen bewegen – voorwaarts, achterwaarts, zijwaarts of diagonaal – en zich omdraaien met beide handen vrij, simpelweg door in één richting te leunen om te schakelen hun gewicht. In de “lage positie” kan de gebruiker beter communiceren met zittende mensen of kleine kinderen en kan hij in elke richting bewegen door te sturen met een joystick.

UNI-ONE is ontworpen om stressvrije mobiliteit te bieden en een breed scala aan gebruikers aan te spreken. Hij werkt op batterijen en heeft een maximale snelheid van 6 km per uur. Het maximale gebruikersgewicht is ongeveer 110 kilogram.

 


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief