Festivals

ID&T ontslaat management festival Apenkooi na steekpartij tijdens Solid Grooves

Banier Solid Grooves

ID&T heeft het management van festivalorganisator Apenkooi ontslagen na een dodelijke steekpartij tijdens het Amsterdamse festival Solid Grooves in mei. Het entertainmentbedrijf ontdekte ‘ernstige tekortkomingen’ bij de organisatie van het festival.

Tijdens Solid Grooves brak een vechtpartij uit waarbij de 21-jarige Jimmy Schepers werd doodgestoken. Achteraf bleek dat organisator Apenkooi veel meer kaarten had verkocht dan volgens de vergunning mocht. Verschillende bronnen melden aan Entertainment Business dat bij de ingang bijna 7500 kaarten zijn gescand, terwijl er slechts een vergunning was voor 5000 personen. Na afloop werd de sfeer als grimmig beschreven en veel vrouwen zouden zich onveilig hebben gevoeld.

Drie verdachten werden na de steekpartij aangehouden. Hun zaak dient op 4 november.

Nieuw leiderschap

ID&T, dat een belang heeft in Apenkooi, heeft nu besloten het management te ontslaan. ‘Nieuw leiderschap is nodig om noodzakelijke verbeteringen door te voeren en te voldoen aan de hoge normen die gelden bij het organiseren van evenementen’, laat het entertainmentbedrijf weten. 

Volgens een bericht in Het Parool zou ID&T het management van Apenkooi tot twee keer toe hebben verzocht terug te treden. Toen ze dat weigerde, zou er een ontslagprocedure zijn gestart, die nu nog loopt.

Femke Halsema

Burgemeester Femke Halsema van Amsterdam zei in september tijdens een raadsvergadering naar aanleiding van het steekincident geschrokken te zijn van hoe het met de veiligheid bij grote evenementen gesteld is.
Ze zei nog niet te weten of alle festivals die er dit jaar in de stad waren ook volgend jaar georganiseerd mogen worden. ‘Ik wil eerst meer zekerheid dat de veiligheid op evenementen en festivals gewaarborgd is.’

Apenkooi organiseert naast Solid Grooves ook events als DGTL en Amsterdam Open Air. 


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief