Live Industry Dashboard, Company events

IDEA constateert in whitepaper herwaardering van livecommunicatie

IDEA Whitepaper Live in de Lift

IDEA heeft de whitepaper ‘Live in de Lift’ gepubliceerd gebaseerd op het CMO onderzoek van Adformatie & Serviceplan Group en de IDEA Business Monitor. De algemene conclusie is dat livecommunicatie een significante herwaardering beleeft. De whitepaper is te downloaden op de website van de vereniging van evenementbureaus.

Vier trends

IDEA constateert vier trends:

  • Live is cruciaal in de strategie van CMO’s. In het Adformatie CMO Report 2023 zegt 63 procent van de Chief Marketing Officer dat livecommunicatie een cruciaal onderdeel is van de strategische marketing- en communicatiemix.
  • Hernieuwde waardering van live contact. De ervaringen tijdens de coronapandemie en toenemende digitalisering leiden tot herwaardering van de onvervangbare kwaliteiten van live-interacties.
  • Focus op creatieve en digitale innovatie. Door het vakmanschap in live-ervaringen met kennis van digitale omgevingen te combineren, creëren event professionals meer impact.
  • Groter bereik door betere integratie van live en content. IDEA-bureaus en opdrachtgevers zetten grote stappen in een
    meer geïntegreerde contentstrategie, zowel bij B2C- als in de B2B- en B2E-markten.

Financieel-economische analyse

De IDEA Business Monitor 2023, een jaarlijks onderzoek onder meer dan veertig evenementbureaus, toont aan dat
de markt voor livecommunicatie en events zich heeft hersteld naar het niveau van voor 2019. De gemiddelde omzet van IDEA-bureaus steeg in twee jaar met 84 procent. Het gemiddelde aantal projecten steeg met ruim 50 procent.

Tegelijkertijd zijn er economische uitdagingen. De sector wordt geconfronteerd met stijgende operationele kosten. Die kostenstijging wordt onvoldoende gecompenseerd, waardoor de winstmarges onder druk staan.

Event Impact Monitor

Een oplossing voor dit probleem is een betere onderbouwing van de Return on Investment van evenementen. Daarvoor heeft IDEA dit jaar de Event Impact Monitor gelanceerd. Deze tool ondersteunt bureaus, merken en organisatoren bij het verzamelen en analyseren van aan evenementen gerelateerde data, zoals deelnemersaantallen, engagement en conversie-percentages.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief