Beurzen, LiveWire

IMEX Frankfurt presenteert Sustainable Event Report van editie 2023

Sustainable Event Report IMEX Frankfurt 2023

Voorafgaand aan IMEX Frankfurt van dit jaar, die plaatsvindt van 14 tot en met 16 mei, heeft het team een Sustainable Event Report gepubliceerd waarin de successen, experimenten en lessen van de vakbeurs van vorig jaar worden gepresenteerd.

Het rapport geeft inzicht in de duurzaamheidsplanning in de aanloop naar en de uitvoering tijdens IMEX Frankfurt 2023, deelt de resultaten op het gebied van afvalvermijding en energieverbruik, en gaat in op de mogelijkheden voor verbetering, stelt Carina Bauer, CEO van de IMEX Group.

“Dit is het tweede rapport dat we hebben opgesteld in samenwerking met onze duurzaamheidsadviseurs MeetGreen, wat betekent dat we onze vooruitgang nu kunnen vergelijken met 2022. Het is een kans om onze successen en uitdagingen te delen met de bredere industrie, zodat zij tot zich kunnen nemen wat wij hebben geleerd en dit kunnen verweven in hun eigen evenementen.”

Hoogtepunten en lessen

Als onderdeel van de merkvernieuwing die op de beurs werd gelanceerd, investeerde het team in 'evergreen', datumvrije bewegwijzering die jaar na jaar kan worden gebruikt. Ze verminderde waar mogelijk ook de gedrukte bewegwijzering en maakten in sommige sectoren gebruik van digitale projectie. Het resultaat was in totaal 85 procent minder printproductie vergeleken met 2022.

Er is aanzienlijke vooruitgang geboekt op het gebied van F&B, met bijzondere aandacht voor het terugdringen van koolstofrijke gerechten zoals rundvlees (rundvlees genereert 60 kilogram broeikasgasemissies per kilogram geproduceerd vlees). Op de foodcourt van de beurs werden de rundvleesopties teruggebracht tot minder dan 5 procent van de menu's en was meer dan de helft (58 procent) van het voedselaanbod vegetarisch of veganistisch.

Exposanten speelden ook hun rol: het Frankfurt Convention Bureau leverde bijvoorbeeld alle standmaterialen en benodigdheden per fiets aan om het verbruik van fossiele brandstoffen terug te dringen. Op de beursvloer was er een aanzienlijke daling van het aantal ‘build & burn’-stands voor eenmalig gebruik – een daling van 38 procent vergeleken met het niveau van 2019. Het IMEX-team werkt er nu aan om dit te verbeteren als onderdeel van het Better Stands-initiatief, dat classificatiecriteria stelt op basis van hoeveel van een stand/stand wordt hergebruikt of gerecycled.

IMEX verwelkomde een nieuwe toevoeging: vier elektrische bussen die bezoekers van het centraal station van Frankfurt naar Messe Frankfurt vervoerden, waardoor naar schatting 103 kilo CO2e werd bespaard.

Carina Bauer - CEO IMEX

De weg naar een positieve impact

Carina Bauer: “Onze duurzaamheidsinspanningen bij IMEX Frankfurt en ook bij IMEX America maken deel uit van onze bredere strategie om een positievere impact te bereiken. Naarmate we in de loop van de tijd meer vooruitgang boeken, komt succes voort uit het focussen op enkele van de kleine details, terwijl we elke beslissing die we nemen bekijken door een groene, lagere-koolstoflens. Uiteindelijk is ieder lid van ons team verantwoordelijk voor deze mentaliteitsverandering en voor het bepleiten van positieve verandering."

“Onlangs hebben we onze netto nul-roadmap gelanceerd, onderdeel van onze inzet voor het sectorbrede Net Zero Carbon Events (NZCE)-initiatief. Het is onze bedoeling om in 2030 het netto-nulpunt te bereiken, vóór de doelstelling voor 2050 die door de NZCE is vastgelegd in overeenstemming met het Akkoord van Parijs.”

“Deze routekaart is slechts één element in onze Environmental, Social and Governance (ESG)-strategie en een uitdrukking van onze visie: een bloeiende mondiale evenementenindustrie gericht op positieve verandering.”

Er is een team voor nodig

Succes op het gebied van duurzaamheid is altijd een gezamenlijke inspanning en IMEX Frankfurt is daarop geen uitzondering. Het IMEX-team onder leiding van zijn interne ‘groene ploeg’ werkte nauw samen met de gastlocatie en stad, samen met de belangrijkste leveranciers en uiteraard de aanwezigen.

Alle deelnemers aan de IMEX Frankfurt van dit jaar kunnen hun steentje bijdragen door zich aan te melden voor de People and Planet Pledge. Exposanten kunnen ook gebruik maken van de IMEX Sustainable Exhibiting Guide.

Het duurzaamheidsrapport van IMEX Frankfurt 2023 kun je hier downloaden.

IMEX Frankfurt 2024 vindt plaats in Messe Frankfurt van 14 – 16 mei. Om je – gratis – te registreren, klik je hier.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief