Beurzen

Informa boekt sterke prestaties in 2023 en voorspelt verdere groei in 2024

Informa update 2023

Informa meldt in een handelsupdate op 11 januari een nog te controleren omzetgroei van ongeveer 30 procent over 2023. De gerapporteerde omzet van de internationale groep bedroeg ruim 3.165 miljoen pond (3.682 miljoen euro) en de gecorrigeerde bedrijfswinst 845 miljoen pond (983 miljoen euro), met een vrije kasstroom van ruim 600 miljoen pond (698 miljoen euro).

Live- en on-demand-merken

Grote live- en on-demand merken speelden een grote rol bij de groei van Informa Markets, Informa Connect en Informa Tech, met een totale onderliggende omzetgroei van ongeveer 40 procent in 2023. Voor 2024 spreekt groeps-CEO Stephen Carter over een doelstelling van een hoge eencijferige groei, waarbij het voorgestelde meerderheidsbelang in het Amerikaanse TechTarget niet is meegenomen.

Sterke groeimarkten voor het aan de Londense beurs genoteerde Informa plc zijn de Verenigde Staten en snel groeiende economieën in het Midden-Oosten, China en Azië. De snelgroeiende sectoren zijn farmacie, gezondheidszorg, technologie, gezondheid & voeding, schoonheid en luchtvaart.

Groei abonnementen

Aan de opbrengstkant kan Informa bogen op ruim een miljard pond aan abonnementen en andere terugkerende inkomsten. De versnelling van de Open Research-volumes en andere Pay-to-Publish-diensten, gecombineerd met de onderliggende kracht van Pay-to-Read-abonnementen, ondersteunt Informa's omzetgroeidoelstelling voor 2024 van circa 4 procent in deze sector, na een groei van circa 3 procent in 2023.

De sterke operationele prestaties zorgen voor een verbeterend aandeelhoudersrendement, aldus de groepshandelsupdate. Daarbij zal 1,06 miljard pond van het huidige Share Buyback Program van 1,15 miljard pond tegen het einde van het jaar zijn voltooid. Het dividend voor 2023 is bevestigd op 18 pence, +80 procent jaar-op-jaar.

Combinatie met TechTarget

Informa kondigde op 10 januari ook de combinatie aan van de digitale activiteiten van Informa Tech met het Amerikaanse TechTarget om een toonaangevend platform in B2B Digital Services te creëren. 

‘We versterken Informa’s positie in de groeiende B2B Digital Services-markt aanzienlijk, waardoor we een platform creëren om B2B-klanten op digitale schaal te bedienen, zoals we al doen bij Live & On-Demand B2B-evenementen’, aldus Carter. ‘In de afgelopen drie jaar heeft Informa een eigen first-party dataplatform gebouwd, IIRIS, en onze positie op de B2B Digital Services-markt uitgebreid. Dankzij een meerderheidsbelang in het in de VS genoteerde TechTarget positioneren we dit bedrijf nu stevig daar waar de klanten en de waarde liggen.’


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief