Festivals

Los Angeles laat historisch kunstpretpark Luna Luna na 35 jaar terugkeren

Luna Luna Forgotten Fantasy

Luna Luna, het eerste kunstpretpark ter wereld, is geopend in Los Angeles. De attractie is voor het eerst sinds 1987 te zien toen het park slechts zeven weken open was in het Duitse Hamburg.

De nieuwe tentoonstelling heet ‘Luna Luna: Forgotten Fantasy’, waarmee het originele Luna Luna-park in Hamburg is gerestaureerd.

André Heller

Luna Luna is het geesteskind van de Oostenrijkse kunstenaar André Heller en had kermisattracties en spellen ontworpen door kunstenaars als Salvador Dalí, Jean-Michel Basquiat, David Hockney, Keith Haring en Roy Lichtenstein.

Vervolgens verdwenen de attracties in 44 zeecontainers en kwamen ze in Texas terecht, zo staat op de Luna Luna website. ’Luna Luna: Forgotten Fantasy vertelt het verhaal van de meest fantastische kermis die de wereld ooit heeft gekend: een spectaculaire showcase die je moet zien om te geloven’, meldt de site ook.

Originele attracties als de draaimolen van Keith Haring, het reuzenrad van Basquiat en een geometrisch bospaviljoen van David Hockney zijn ‘in ere hersteld’ samen met meer kermisspellen, attracties en installaties.

Rapper Drake

Dankzij de bekende Canadese rapper Drake is Luna Luna nu in ere hersteld en open in Los Angeles. Drake investeerde via zijn bedrijf Dreamcrew 100 miljoen dollar om het park te restaureren. "Toen ik voor het eerst hoorde over Luna Luna werd ik volledig overrompeld", zei hij in een eerdere verklaring. "Het is zo'n unieke manier om kunst te ervaren. Dit is een groot idee en de beste manier om mensen samen te brengen."

Luna Luna: Forgotten Fantasy is te zien in Los Angeles tot het voorjaar van 2024.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief