Festivals

NASS Festival geannuleerd vanwege stijgende kosten

Website NASS festival

Superstruct Entertainment heeft de 2024-editie van het NASS Festival geannuleerd vanwege de hoge inflatie en de ‘aanzienlijke stijging’ van de operationele kosten.

NASS, dat plaatsvindt in Shepton Mallet, in het Engelse Somerset, is een vierdaags festival met livemuziek en professionele skateboard- en BMX-wedstrijden. Het festival dat zich profileert als ‘a celebration of street culture’ kan 30.000 bezoekers ontvangen.

Pijnlijk verlies

De Association of Independent Festivals (AIF) zegt tegen Access All Areas dat de annulering van NASS een ‘pijnlijk verlies’ is en gevolgen zal hebben voor de hele sector. De vereniging heeft de Britse regering opnieuw opgeroepen om de BTW op kaartverkoop voor muziekfestivals te verlagen naar 5 procent.

AIF-CEO John Rostron: “De annulering van NASS Festival benadrukt de aanhoudende druk die festivalexploitanten ondervinden in het licht van torenhoge exploitatiekosten, en de dringende hulp die velen van hen nodig hebben om te overleven.”

“Dit is een verder bewijs van de toenemende impact van zowel Covid als de kosten van levensonderhoud, wat betekent dat veel jonge mensen de live-evenementervaring nooit hebben ervaren of niet zijn teruggekeerd. Dit in combinatie met de hoge supply chain-kosten betekent dat de druk op festivals toeneemt, waardoor velen geen andere keuze hebben dan te sluiten.”

Meer annuleringen

In het voorjaar zijn er in Engeland meer festivals geannuleerd om reden van sterk gestegen kosten waaronder Detonate in Nottingham (bezoekerscapaciteit 12.000) en

Chagstock (cap. 5.000) in Devon. In Nederland kondigden dit jaar om dezelfde redenen de gratis festivals Parkpop en Festival Op ’t Eiland hun definitieve einde aan.

Ook overvloedige regenval verhinderde in 2023 festivals in beide landen. In Engeland werd onder meer het Bluedot Festival geannuleerd en in Nederland moesten deze zomer Bospop, Awakenings en Wildeburg voortijdig sluiten vanwege aangekondigd noodweer.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief