Beurzen

Nieuwe beurs Skywonder voor de recreatieve kleine luchtvaart

Kortrijk Xpo lanceert een nieuwe beurs rond de kleine recreatieve kleine luchtvaart onder de naam Skywonder. De beurs zal 25 en 26 maart 2017 plaatsvinden in Kortrijk XPO op vijf minuten afstand van Flanders International Airport.

 “Skywonder komt na uitgebreid onderzoek op de markt. Tijdens diverse gesprekken met bedrijven die actief zijn in de kleine luchtvaart werd steeds duidelijker dat bezoekers uit de Benelux en de Franse grensregio zich heel ver moeten verplaatsen om een soortgelijk event te kunnen bezoeken”, verduidelijkt business developer Piet Vanmarcke. “Nadat tal van potentiële exposanten aangaven dat ze zeer geïnteresseerd zijn in deze regio gaven we dit initiatief groen licht. Op deze manier wordt een gebied van om en bij de 36 miljoen inwoners niet langer ‘vergeten’.”

Er zullen onder andere ULM’s, helikopters, gyrocopters te zien zijn en ook zijn er een aantal exposanten aanwezig die zich richten op het luchtballonvaren en de parachutesport. In een aparte hal worden demonstraties en wedstrijden georganiseerd. Daar zien de bezoekers drones en andere radiogeleide toestellen tijdens wedstrijden door de hal klieven. Ook is het mogelijk om een Airbus of een heuse F16 te besturen, in een simulator wel te verstaan.

“De eerste editie van Skywonder wordt meteen de opener van het nieuwe seizoen van de kleine luchtvaart. Een aantal fabrikanten hebben ons inmiddels meegegeven dat ze hopen in Kortrijk Xpo hun nieuwste modellen in première te kunnen voorstellen”, besluit Piet Vanmarcke.

Skywonder in Kortijk Xpo op 25 en 26 maart 2017 van 10.00 tot 18.00 uur.

 


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief