Festivals

Nieuwe kansen voor Sphere Londen

Sphere Londen visual

Het plan om in Oost-Londen een eigen versie van de Las Vegas Sphere in Londen te bouwen is nog niet definitief van de baan. Minister Michael Gove van huisvesting en gemeenschapszaken heeft de afwijzing van de Londense burgemeester Sadiq Khan geblokkeerd.

Kahn wees het plan voor de bouw van het immense bolvormige eventgebouw af omdat er te veel bezwaren waren. Onder meer zou de Sphere te grote impact hebben op de leefomstandigheden van de bewoners in de omgeving. Ook zouden de kosten van het energieverbruik en de gevolgen voor erfgoed in het gebied meespelen.

Groen licht

In januari gaf de London Legacy Development Corporation groen licht voor de plannen voor de bouw van de arena in Stratford onder voorbehoud van een vijfjaarlijkse herziening. De uiteindelijke beslissing lag bij de Kahn die vorige maand besloot het project tegen te houden. Wel moest de regering nog definitief beslissen.

Naar verluidt overweegt minister Gove nu om de controle over de aanvraag over te nemen en heeft hij de LLDC een richtlijn gegeven om het veto van Kahn te doorbreken. 

Voorstanders

Voorstanders van het project beweren dat de Sphere de economie van de stad met 2,5 miljard pond zal versterken, lokale bedrijven 50 miljoen pond per jaar extra oplevert en 1.200 banen creëert.

De London Sphere moet bijna honderd meter hoog en 120 meter breed worden en is volledig bedekt met ledpanelen, identiek aan de Las Vegas Sphere. Dat gebouw is iets groter en heeft aan de buitenzijde 54.000 vierkante meter aan led-schermen. De organisatie erachter is MSG Entertainment.

Las Vegas Sphere

De Sphere werd in Las Vegas op 29 september geopend en heeft in totaal 2,3 miljard dollar gekost. De band U2 trad er op in het openingsweekend.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief