Beurzen

OpenBIM-paviljoen op Building Holland 2012

Nadat de beurs Bouw & ICT – die gepland stond op 22 en 23 maart in Jaarbeurs Utrecht – onlangs werd afgelast, zijn een aantal exposanten op zoek gegaan naar een andere mogelijkheid om hun doelgroep te bereiken. Die is gevonden: de beurs Building Holland introduceert aankomende editie het openBIM-paviljoen. Building Holland wordt van 17 tot en met 19 april 2012 gehouden in Amsterdam RAI.Het openBIM-paviljoen biedt een actueel aanbod op het gebied van BIM (Building Information Model), design software (CAD), procesbeheersing, constructieberekening en ICT-oplossingen voor het beheer van vastgoed. Toonaangevende BIM-leveranciers Construsoft, Brink Automatisering en Kubus architectural solutions presenteren op het paviljoen de voordelen die het werken met open standaarden biedt.

Rob Roef, commercieel directeur van Construsoft: ”Door het wegvallen van Bouw & ICT zijn wij op zoek gegaan naar een andere mogelijkheid om onze doelgroep te bereiken. Building Holland biedt het beste platform om dit te bewerkstelligen. Wij hebben hoge verwachtingen van deze beurs en grijpen daarom met een aantal openBIM-partners de mogelijkheid om onze producten en diensten te tonen met beide handen aan. Naast het paviljoen op de beursvloer zullen wij ook op twee dagen een lezing verzorgen in het Kennistheater van Building Holland.”

Nynke Lipsius, beursmanager Building Holland: “De implementatie van BIM begint steeds belangrijkere vormen aan te nemen. Zowel ontwerpende en bouwende als toeleverende bedrijven zien in dat BIM voordelen heeft ten opzichte van de traditionele manieren van werken.”

Op het paviljoen wordt aan de hand van praktijkvoorbeelden verschillende software (al dan niet in combinatie met elkaar) getoond. Zo is er software die de bouw voorziet van gedetailleerde en dynamische 3D omgevingen of van een directe koppeling tussen model, kostencalculatie en werkvoorbereiding. Daarnaast is er een programma dat controle van gebouwmodellen verder brengt dan clash detection. Ook software waarmee de ontwerpende bouw sneller dan ooit BIM-modellen maakt, wordt getoond. Alsmede software voor modelmatige projectsamenwerking en clash control.

Building Holland is het tweejaarlijkse nationale vakevenement voor ontwerp en bouwtechniek en biedt oplossingen en nieuwe inzichten voor de bouwopgave van morgen. Lipsius: "Toeleveranciers tonen de nieuwste producten en technieken waarmee slimmer, duurzamer, efficiënter en met minder faalkosten gebouwd kan worden. De verschillende Live Cases laten de beslissers in de bouw innovatieve oplossingen ervaren. Dit alles wordt ondersteund door de kennis- en inspiratiesessies in de Future Labs op de beursvloer."


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief