Sportevenementen

Populous onthult ontwerp innovatieve Qiddiya esports-arena

Qiddiya esports-arena - ontwerp zitkom

Populous heeft nieuwe conceptafbeeldingen vrijgegeven van de door het bedrijf ontworpen ultramoderne esports-arena in Saoedi-Arabië. De esports-arena maakt deel uit van het gaming- en esports-district van Qiddiya City.

De arena telt 5.155 zitplaatsen, met 4D haptische stoelen waar bezoekers de actie die voor hen plaatsvindt kunnen voelen, voelen en zelfs ruiken. Het stadion biedt het grootste aantal gecombineerde videoschermen van alle esports-arena's ter wereld. De schermen zijn als een soort digitale kroonluchter in het midden van de arena geplaatst om optimale zichtlijnen te garanderen. 

Saudi Vision 2030

Saoedi-Arabië loopt voorop wat betreft interesse in esports. De Nationale Gaming- en Esports-strategie en Saudi Vision 2030 hebben tot doel van Saoedi-Arabië een mondiaal knooppunt voor gaming en e-sport te maken en tegen 2030 tot 10 miljoen bezoekers te trekken. Uit onderzoek uitgevoerd door Populous en YouGov in 2022 blijkt dat 29 procent van de nationale bevolking van Saoedi-Arabië is geïnteresseerd in esports.

Qiddiya is een van de nieuwe gigaprojecten van Saoedi-Arabië. Het moet een stad worden die volledig gewijd is aan spelen, een epicentrum van entertainment, sport en cultuur dat zowel Saoedische onderdanen, inwoners als toeristen zal verwelkomen, met de belofte van ‘Play Life’. In het district kunnen zich maximaal 25 esports-clubs vestigen en komen er naar verwachting de regionale hoofdkantoren van meer dan 30 toonaangevende videogamebedrijven.

Carrousel

Fantasiewereld voor fans

De ontwerpfilosofie voor de arena is gericht op het creëren van een fantasiewereld voor fans. Dat begint al met de toegangservaring in de twee hallen die zich rond de ‘zitkom’ bevinden. Deze omvatten een gecentraliseerde speelhal met breakout-zones voor gaming, een ‘food-souk’ met onder meer self-checkout-markten en gamebars, winkels en een entertainmentzone. Deze ruimtes zijn ook op niet-evenementendagen geopend.

Verder wordt twintig procent van het esports-station in beslag genomen door hospitality ruimtes. Populous belooft zes unieke concepten, waarbij standaard hospitality-conventies worden gemeden ten gunste van thema's die aansluiten bij de gamecultuur. Er wordt ook veel aandacht besteed aan het ontwerp van de back-of-house- en evenementenproductieruimtes.

Populous

Populous was al eerder verantwoordelijk voor het ontwerp van esports-faciliteiten als het Esports Stadium Arlington, Fortress Melbourne en de NBA 2K League Broadcast Arena.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief