LiveWire, Festivals

Tilburg, Big Rivers Dordrecht en Utrecht Pride winnaars Nationale Evenementenprijzen

Tilburg Evenementenstad van het Jaar 2024

De winnaars van de Nationale Evenementenprijzen 2024 zijn op 8 april bekend gemaakt in Valkenburg aan de Geul . In de categorie Evenementenstad van het jaar is Tilburg tot winnaar uitgeroepen. In de categorie Beste Publieksevenement is Big Rivers er met de hoofdprijs vandoor gegaan. De allereerste Event Impact Award gaat naar Utrecht Pride.  

Lees hier het juryrapport

Nationale Evenementenprijzen 

De Nationale Evenementenprijzen worden sinds 2001 uitgereikt aan gemeenten en evenementenorganisatoren. De vakprijzen zijn in het leven geroepen om evenementen en evenementensteden die een voorbeeld en inspiratiebron voor anderen in de sector zijn te eren. Met de prijzen wordt ook de aandacht gevestigd op de kwaliteit en positieve effecten van publieksevenementen, in het bijzonder in relatie tot de steden waar ze plaatsvinden.

Nationaal Congres Evenementen   

Het Nationaal Congres Evenementen stond dit jaar in het teken van ‘Evenementen waar doen we het voor’. Alle uitdagingen maar ook het belang van vrij toegankelijke evenementen in de openbare ruimte zijn de revue gepasseerd. Keynote Onno Hoes, belichtte het maatschappelijke belang van evenementen voor de lokale samenleving.  

Naast de keynote bestond het programma van het congres, dat werd geleid door dagvoorzitter Sander Kleikers uit diverse showcases onder andere het verhaal achter Bosk, opmerkelijke feiten en het nuttige inzicht van data, een kijkje achter de schermen van de Amstel Gold Race en Eindhoven 247, het evenementenbureau van de gemeente Eindhoven dat organisatoren ondersteunt.   


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief