Beurzen, Live Industry Dashboard

UFI publiceert uitgebreide wereldkaart van beurslocaties

Cover World Map of Exhibition Venues

Met de ‘World Map of Exhibition Venues 2023’ brengt de internationale brancheorganisatie UFI een geactualiseerde en uitgebreide wereldkaart uit van beurslocaties met een beursoppervlakte van meer dan 5.000 bruto vierkante meters. Voor het eerst wereld dit overzicht uitgevoerd en geproduceerd door jwc consulting.

Uit het rapport blijkt dat er in de tweede helft van 2023 wereldwijd 1.425 beurslocaties zijn met een minimum van 5.000 vierkante meter bruto tentoonstellingsruimte en dat de totale mondiale locatieruimte 42,1 miljoen vierkante meter bedraagt.

Europa is de thuisbasis van de meeste tentoonstellingsruimte ter wereld (497 locaties met 15,7 miljoen m2), op de voet gevolgd door Azië-Pacific (404 locaties met 15,4 miljoen m2) en Noord-Amerika als nummer drie (352 locaties met 7,5 miljoen m2)

Beursoppervlakte wereldwijd verdeling per regio

Verschillende segmenten

Wereldwijd heeft 59 procent van de beurslocaties een binnencapaciteit tussen de 5.000 en 20.000 vierkante meter. 35 procent van alle locaties wereldwijd behoort tot het middelgrote segment, met een oppervlakte tussen 20.000 en 100.000 vierkante meter. 81 locaties hebben een oppervlakte van meer dan 100.000 meter.

De samenstellers onderscheiden 21 markten ( landen/regio's) die elk een totale binnencapaciteit hebben van meer dan 300.000 vierkante meter overdekte tentoonstellingsruimte. De top vijf van landen/regio's (China, de VS, Duitsland, Italië en Frankrijk) zijn goed voor meer dan 62 procent van de totale overdekte beurscapaciteit ter wereld.

Investeringen zijn doorgegaan

UFI CEO Kai Hattendorf: “Deze bijgewerkte wereldkaart toont de meest holistische en complete kwantitatieve dataset van onze sector. Het is opmerkelijk om te zien dat de wereldwijde investeringen in upgrades en uitbreidingen van de tentoonstellingsruimte tijdens de pandemie zijn doorgegaan, een waar bewijs van de kracht en veerkracht van het kernbedrijfsmodel van onze sector.”

In lijn met de missie van UFI om essentiële gegevens aan de hele industrie te verstrekken, is het volledige rapport World Map of Exhibition Venues gratis beschikbaar op de UFI-website.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief