Beurzen, Congressen, Sportevenementen

Vergeten helden: De economische en maatschappelijke waarde van ondernemers

Jolanda Jansen

Er is veel onrust op het wereldtoneel met maatschappelijk intense thema's en het politiek rumoer in Den Haag rondom de verkiezingen en de daaropvolgende vorming van een nieuw kabinet. Er is echter naar mijn mening een belangrijke kwestie die te weinig aandacht krijgt: de verdiencapaciteit en innovatiekracht van ondernemers en dan met name MKB-ondernemers. 

Terwijl de politieke stormen woeden en mondiale uitdagingen toenemen, moeten we niet vergeten dat ondernemers de drijvende kracht zijn achter economische groei en innovatie. En dus ook de drijvende kracht achter welvaart, 'bestaanszekerheid', zoals dat vaak genoemd wordt en daarmee óók onderdeel is van welzijn. 

In de evenementenwereld hebben creatieve ondernemende geesten keer op keer bewezen dat ze niet alleen in staat zijn om spectaculaire ervaringen te creëren, maar ook om zakelijk succes te behalen. Voor hun eigen bedrijven, maar ook in veelvoud voor bedrijven daar omheen in lokale gemeenschappen; toeleveranciers, hotels, taxibedrijven, restaurants, enzovoorts. 

Creatieve geesten dreigen echter beperkt te worden. Toenemende regelgeving maakt ondernemen enorm complex. De angst om fouten te maken en buiten de lijnen te kleuren beklemt. Ondernemers lijken per definitie boosdoeners die in een hok gestopt moeten worden. 

De politiek spreekt niet meer over (MKB-)ondernemers. Terwijl daar werkgelegenheid gecreëerd wordt en mensen zingeving halen uit hun werk, zich samen ontwikkelen en leren. En dan zijn de evenementenbedrijven specifiek ook nog eens van grote maatschappelijke waarde door het plezier, de verbinding en inspiratie die beurzen, congressen, shows en sportevenementen opleveren voor hun bezoekers. 

Daarom roep ik alle ondernemers in de evenementenindustrie op zich uit te spreken. Dit is het moment om te laten zien hoe cruciaal ondernemers zijn en deze sector is, niet alleen voor vermaak, maar ook voor economische vooruitgang. Laat je stem horen en deel je succesverhalen. Laat de wereld zien wat de evenementenindustrie te bieden heeft en waarom dit belangrijk is. Hier zit de verdiencapaciteit om de benodigde investeringen in de maatschappij te doen. 

Laten we weer trots zijn om in prachtige bedrijven te werken, deze te leiden, te creëren en te innoveren; ondernemerschap met opgeheven hoofd. Ondernemers zijn essentieel voor welvaart en welzijn. Kortom, de politiek kan niet om ondernemers heen. 

 

 


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief