Na conflict benoemt Messe Berlin nieuwe IFA-directie

Messe Berlin heeft David Ruetz (53) en Kai Mangelberger (42) aangesteld als de nieuwe tweekoppige leiding van elektronicabeurs IFA. Dit team vervangt beursdirecteur Jens Heithecker, die op non-actief is gesteld, en dienst tweede man Dirk Koslowski.

“IFA zal sterker zijn dan ooit als de beurs terugkeert in september”, zegt Martin Ecknig, CEO van Messe Berlin GmbH. “Onze voorbereidingen zijn goed op weg. De markt heeft hoge verwachtingen. Als mondiaal toonaangevende handelsbeurs voor consumentenelektronica zijn we klaar om de branche het juiste platform te geven voor het heropenen van hun business. Met David Ruetz en Kai Mangelberger hebben we een sterke nieuwe leiding aangesteld.”

Conflict tussen Messe Berlin en IFA-directeur Heithecker

De aanstelling van de nieuwe IFA-directie volgt op een hoog oplopend conflict tussen Messe Berlin en beursdirecteur Jens Heithecker, die ontevreden zou zijn over veranderende contractafspraken. Nadat Heithecker informatie over de onderhandelingen zou hebben gelekt naar een zakenpartner, stelde Messe Berlin hem op non-actief.

Ruetz (links op de foto), de nieuwe Senior Vice President van IFA 2022, gaf sinds 2002 leiding aan zakelijke reisbeur ITB Berlin. Mangelberger, Director van IFA 2022, heeft meer dan twintig jaar ervaring met het organiseren van beurzen, zoals InnoTrans en Fruit Logistica.